This webshop uses cookies
more information »
 

Metro 010 (Dutch)

This book is currently only available in Dutch

Wat weten wij eigenlijk van de plek waar we wonen? Wat weten we van de geschiedenis van onze eigen stad ‘Roffa’? Waar komt de naam vandaan? Welke gebeurtenissen in het verleden hebben ervoor gezorgd dat de stad is wat zij is?

Ken Je Stad, Maak je Stad

Ken Je Stad, Maak Je Stad is een initiatief van Ellen Schindler, partner/CEO van De Zwarte Hond, en gaat over de liefde voor een stad, en kennis over een stad. Over architectuur en stedenbouw. Over verhalen vertellen, en verhalen maken. Over jou en iedereen, de bewoners van een stad. Maar meer nog over en vóór jongeren. En hoe zij de stad - hún stad - beter kunnen leren kennen, beter kunnen begrijpen en beter kunnen máken.

Als onderdeel van dit project is Metro 010 in de maak: een unieke graphic novel over de historische ontwikkeling en toekomst van Rotterdam.
Het verhaal is geschreven door Abdelkader Benali en verbeeld door diverse (Rotterdamse) illustratoren. Verschillende gebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van Rotterdam komen aan bod. 

Ken Je Stad, Maak Je Stad gaat naar de oorsprong van het ontstaan van Rotterdam en volgt van daaruit de sporen naar de stad zoals zij nu is, aan de hand van verschillende historische verhaallijnen: via de Dam in de Rotte, Rotterdam als waterstad en later havenstad, het bombardement en de Wederopbouw, etc. Deze tijdslijn geeft momenten in de ontstaansgeschiedenis van Rotterdam weer die beeldbepalend zijn geweest voor de stad zoals wij die nu kennen. Deze momenten zijn de basis van het boek, van waaruit Abdelkader Benali het literaire verhaal gaat vertellen en illustratoren de verschillende tijdsperiodes gaan verbeelden.

Vanaf eind november is het boek in de boekhandels verkrijgbaar, maar je kunt het alvast voorruitbestellen.

Vóór iedereen, dóór iedereen

Het project is een boek over Rotterdammers, vóór Rotterdammers en dóór Rotterdammers: bijna veertig historici, schrijvers, onderwijskundigen, ontwerpers, filmers, fotografen, spoken-word artiesten, illustratoren, een uitgever, printer en nog zo veel anderen, werken mee aan deze uitgave.

Zo werken onder andere mee: Abdelkader Benali, Michelle Provoost, Simone Rots, Martijn Balm, WOAU, Uitgeverij De Meent, Het Lyceum Rotterdam, Boy Akkerman, Marvin Bruin, Egon de Regt, Stang Gubbels, Edwin Hagendoorn, Hanco Kolk, Diana Kusuma, Esther Malaparte, Sterre Richard, Sai Rodrigues, Marcel Ruijters, Rachel Sender, Gwen Stok en M.