This webshop uses cookies
more information »
 

Week of the Circular Economy

>>> This event is in Dutch

Tijdens de Week van de Circulaire Economie trekken Els Leclerq (stedenbouwkundig ontwerper & onderzoeker) en Mo Smit (architect & onderzoeker) het land door om lezingen te geven over hun onderzoek en daaruit voortgevloeide boek Waardevolle Wijken. De kickstart vindt plaats in Pakhuis de Zwijger, op maandag 6 februari met een film, een boek én een gesprek over wijken en buurten in transitie naar een circulaire economie.

Een wijk, buurt of straat verduurzamen kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door een gezamenlijke tuin aan te leggen, samen energie op te wekken of een buurtschuur in te richten. Hoe begin je daarmee als burger, gemeente of ondernemer? Wie kan daarbij helpen? Hoe werk je samen aan een écht circulaire wijk?

In dit programma tonen we de première van de mini-documentaire Circulaire wijken: ga maar doen. Ook gaan we in gesprek met onderzoekers en ervaringsdeskundigen over de transitie naar waardevolle wijken. Welke lessen hebben we geleerd? Wat zijn de knelpunten? Wat zijn de vervolgstappen op korte en op langere termijn?

Praat, doe en denk jij met ons mee? Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de website van Pakhuis de Zwijger