This webshop uses cookies
more information »
 

Book launch Included

>>> This event is in Dutch

Hoe leidt inclusiviteit tot een nieuwe toekomst in architectuur? Een interactieve debat avond met Mei en gasten

Bij de lancering van het boek Included. Architectuur als middel voor een nieuwe toekomst op 23 maart bij het Nieuwe Instituut, nodigt Mei architects and planners ontwerpers, gebruikers, denkers, doeners én het publiek uit voor een gesprek over inclusiviteit in de architectuur. Welke belangen en stemmen kunnen bij het ontwerp van de gebouwde omgeving worden meegenomen? Waar liggen de conflicten en mogelijkheden in de huidige praktijk? Wat zijn de methodes om tot meer inclusiviteit in de architectuur te komen? 

Programma

De programmering van de avond is tot stand gekomen in samenwerking met Saskia van Stein (directeur IABR). De avond staat onder leiding van moderator Geert Maarse. Robert Winkel (Mei architects and planners + Nice developers) en Nanne de Ru (Powerhouse company + Red Company). De beide ontwikkelende architecten in Rotterdam gaan samen in gesprek over welke rol en verantwoordelijkheid zij nemen in hun vak en hoe zij bijdragen aan een nieuwe toekomst. Daarnaast gaat Michelle Provoost (Crimson Historians and Urbanists + Independent School of the City) in op hoe onderwijs een rol kan hebben in een andere benadering van de toekomstige ontwerpopgave.

Het programma start om 19:30 en duurt tot 21:00 bij het Nieuwe Instituut. 

>>> Tickets <<<

Over het boek

Als overzicht van 25 jaar ontrafelt het boek Included het werk van Mei. Van de waarden die in gebouwen en stedenbouwkundige plannen zijn ingebed, tot de methoden waarmee projecten zijn ontworpen en gerealiseerd. Welke lessen kunnen we hieruit meenemen, in het licht van de huidige maatschappelijke opgaven?