• De Verzamelaarskast

Collector’s Cabinet

with Miniature Apothecary’s Shop

40,00

- Uniek document van de enig overgebleven 18de-eeuwse Nederlandse miniatuurapotheek

- Ontdek zelf de geheimen in deze bijzondere verzamelaarskast!

- De volledige inhoud is op bijna ware grootte (87%!) afgebeeld

 

In dit grote en bijzonder vormgegeven boek staat een uitzonderlijke 18de-eeuwse Nederlandse kast uit het Rijksmuseum centraal. In de kast bevindt zich een wonderbaarlijke verzameling curiosa waaronder een compleet ingerichte miniatuurapotheek met meer dan driehonderd potjes, flesjes en kistjes met geneesmiddelen. Meer verrassingen komen in 55 geheime laden tevoorschijn die gevuld zijn met 2000 naturalia: zaden, bloemen, wortels, delen van dieren, mineralen, gesteenten, fossielen en nog veel meer.
De kast was vermoedelijk eigendom van een welgestelde arts of apotheker en bedoeld als een curiositeit, als vermaak voor een select gezelschap van vrienden, verwanten en andere verzamelaars. De 21ste-eeuwse lezers van dit boek zullen evenzeer onder de indruk zijn van deze zeldzame verzamelaarskast.
In deze visueel verbluffende publicatie is de complete inhoud voor het eerst, én op nagenoeg ware grootte, te ontdekken. Auteurs beschrijven wat er in de miniatuurapotheek te zien is en welke bijzondere geneesmiddelen zijn aangetroffen. Aan de orde komen ook de grote verscheidenheid aan naturalia en welke toepassing deze materialen hadden.

isbn 9789491714726 / paperback / 184 p / 29,7 x 42 cm / 176 ills./ ed.: Paul van Duin / authors: Reinier Baarsen, Annette I. Bierman, Judith J. van der Brugge-Mulder, Gerhard C. Cadée, Paul van Duin, Roelof van Gelder, Dave van Gompel / design: Irma Boom / in conjunction with Rijksmuseum Amsterdam / /with support from: Art Conservation Project, Bank of America

AddThis Social Bookmark Button