Expositie Werklust van Theo Baart in Hoofddorp

Vanaf woensdag 27 januari is de fototentoonstelling Werklust: Biografie van een gebruikslandschap,van fotograaf Theo Baart, te zien in het hol van de leeuw - Cultuurgebouw De Meerse in Hoofddorp.  U bent van harte uitgenodigd voor de opening vanaf 16:00 uur. 

Deze tentoonstelling, eerder te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, zal nu te vinden zijn in het gebied dat Theo Baart inspireerde.

Werklust gaat over de zichtbare veranderingen in het gebied dat gelegen is tussen de zeehaven van Amsterdam, de luchthaven Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer.

Dit ooit zo lege agrarische landschap is vol gelopen met woonwijken, bedrijventerreinen, landingsbanen en snelwegen. Het is een infrastructuurlandschap geworden met in de oksels van de knooppunten ruimte voor wonen, werken en recreatie: een dynamisch gebied waar rust en stilstand onbekend zijn.

De tentoonstelling zal omstreeks 16:00 uur worden geopend door wethouder Derk Reneman en diezelfde middag zal Arie Bleijenburg, auteur van het biek de Nieuwe Mobiliteit een lezing geven. Tevens zal de publicatie Werklust-Dialogen, die Theo Baart maakte in samenwerking met het Podium voor Architectuur, worden gepresenteerd.