Magali Reus wint Prix de Rome 2015

In aanwezigheid van onder andere Hare Majesteit koningin Máxima mocht Magali Reus vorige week donderdag, 17 december, de Prix de Rome van 2015 in ontvangst nemen. 

De Prix de Rome is de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 40.000 euro en een werkperiode in de American Academy in Rome.  

De internationale jury, bestaande uit onder andere Beatrix Ruf (directeur Stedelijk Museum), Roy Villevoye (beeldend kunstenaar), en Jan van de Pavert (winnaar 1987), kent de prijs toe aan Magali Reus omdat haar presentatie getuigt van een hoge kwaliteit en een ontwikkeling die nieuwsgierig maakt naar een volgende stap. De jury schrijft: ‘Deze kunstenaar werkt doelgericht en beheerst aan een nieuwe koers, maakt daarbij heldere keuzes en vertaalt dit in een prikkelende presentatie die tegelijk formeel en persoonlijk is en zich geleidelijk voor de bezoeker opent.’ 

Het werk van Magali is, samen met dat van de andere genomineerden, nog tot 17 januari 2016 te zien in de Appel Arts Center te Amsterdam. 

  • downloads: Magali Reus wint Prix de Rome 2015