nai010 uitgevers gaat publicaties van het Rijksmuseum distribueren

PERSBERICHT


Rotterdam / Frankfurt, 20 oktober 2016

nai010 uitgevers gaat publicaties van het
Rijksmuseum Amsterdam wereldwijd distribueren


nai010 uitgevers uit Rotterdam gaat de door het Rijksmuseum Amsterdam geproduceerde publicaties distribueren, zowel in Nederland en Vlaanderen als in de rest van de wereld.
 

Taco Dibbits van het Rijksmuseum en directeur Eelco van Welie van 
nai010 uitgevers hebben daartoe een contract getekend. De uitgeverij, die in het verleden al samenwerkte met het Rijksmuseum, zal in individuele gevallen ook als uitgever optreden van publicaties. Het Rijksmuseum blijft de verkoop in het museum en op de eigen website verzorgen.
Eelco van Welie, directeur van nai010: 'Wij zijn ontzettend blij met deze uitbreiding van ons programma. Het Rijksmuseum heeft, in samenwerking met Irma Boom, een moderne, vernieuwende manier gevonden om oude kunst te presenteren, een manier die heel goed aansluit bij ons fonds.'
Martijn Pronk, uitgever van het Rijksmuseum: 'Ik kijk hier op de Frankfurter Buchmesse mee met de gesprekken met internationale vertegenwoordigers en het is een mooie start van onze samenwerking om hun positieve reacties op onze boeken te horen.'
Het Rijksmuseum, dat voor zijn publicaties samenwerkt met grafisch ontwerper Irma Boom, geeft circa tien titels per jaar uit. Het internationaal opererende nai010 uitgevers is gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van kunst, architectuur en de ontwerpende disciplines. De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor een jaar.
Door nai010 uitgevers gedistribueerde boeken zijn in Nederland verkrijgbaar via onze vertegenwoordiger Jan Kappers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en direct te bestellen via het Centraal Boekhuis. Internationaal in de betere (museum)boekhandels via de volgende distributiepartners: Noord, Centraal en Zuid Amerika: Artbook | D.A.P., New York, USA, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., rest van de wereld: Idea Books, Amsterdam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.