De najaarscatalogus 2016 is uit!

Met trots presenteren wij onze nieuwe catalogus. Een introductie door Eelco van Welie, directeur nai010 uitgevers.

Aan de vooravond van het internationale themajaar ‘100 jaar De Stijl’ brengt nai010 publicaties die het erfgoed van deze beweging vieren, maar die bovenal de relevantie en inspirerende kracht voor de wereld van vandaag willen tonen.
De Stijl Gids Nederland presenteert 100 plekken om te bezoeken – van museumcollecties en het Rietveld-Schröderhuis tot zeldzaam glas in lood van Bart van der Leck. Het optimistische, creatieve utopisme dat De Stijl kenmerkt, vind je ook terug in het werk van Constant – die met Rietveld samenwerkte – daarvan getuigt Constant. Ruimte + Kleur.
En in Maison d ’artiste onderzoekt een keur aan specialisten de reconstructie van het legendarische ontwerp voor een kunstenaarshuis van Theo van Doesburg en Cornelis van Eesteren. 
Een onverwoestbaar geloof in de kracht van ontwerp vinden we ook terug in The NAi Effect. Sergio Figueiredo gaat op zoek naar de betekenis van het architectuurmuseum – in casu het Nederlands Architectuurinstituut.
Hetzelfde geloof inspireerde het boek Rebuild by Design van Henk Ovink,die op uitnodiging van president Obama Nederlandse ideeën over watermanagement inbracht in het programma dat na Hurricane Sandy grote delen van de Amerikaanse noordoostkust bestand moet maken tegen de invloeden van klimaatverandering. 
Oase biedt al meer dan een kwarteeuw een platform voor debat en reflectie. In OASE 97 Actie en reactie wordt dat debat zelf centraal gesteld door historische en actuele discussies te analyseren en zo het wezen van het architectuurdiscours: de oppositie van standpunten, bloot te leggen.
Samenwerkingen met het Cobra Museum, Huis Marseille en het Frans Halsmuseum leveren nieuwe en verrassende kunstpublicaties. Van Hollandse meesters uit Boedapest, kunstkritische beschouwingen over fotografie en videokunst, een intieme inkijk in het werkproces van Femmy Otten, tot magische fotografische beelden van verre kusten in Shores Like You.

Deze aanbieding van nai010 is optimistisch, kritisch en utopisch.
Eelco van Welie
directeur

Klik op de afbeelding om de catalogus online te bekijken. Leest u liever een papieren versie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • downloads: De najaarscatalogus 2016 is uit!