13 december presentatie Jan Schoonhoven en What's Happening

Bij deze willen wij u van harte uitnodigen voor de boekpresentatie van de publicatie 'Jan Schoonhoven' op 13 december in het Auditorium van het Stedelijk Museum Schiedam (13:00-14:30). Tijdens deze middag presenteren wij ook het boek 'What’s Happening? Neo-avant-garde en de Nederlandse kunstkritiek 1958-1975' van Jonneke Jobse en Catrien Schreuder.

Waar de eerste publicatie van de middag Jan Schoonhoven voor het eerst in een internationale context plaatst, schijnt de tweede een licht over die context - de jaren zestig en zeventig, waarin (onder andere) Jan Schoonhoven bekend werd als lid van Nul en ZERO.


Het programma

De middag zal van start gaan met een lezing van auteur en kunsthistoricus Antoon Melissen, over de totstandkoming van het boek. Vervolgens leidt Patrick van Mil (directeur van Museum Prinsenhof Delft) een rondetafelgesprek over het werk van Jan Schoonhoven en de context van de Nederlandse kunst in deze periode. Aan tafel zitten Paul van Rosmalen (eigenaar Galerie Borzo, Amsterdam), Antoon Melissen en Jonneke Jobse (auteur en kernredactielid van de reeks Kunstkritiek in Nederland 1885-2015).

Toegang is gratis. Bezoekers kunnen zich aanmelden viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

  • downloads: 13 december presentatie Jan Schoonhoven en What's Happening